Apolitični

Veslači na druženju u Zadru i Rami

Mnogi misle kako je veslačka sezona završena, no ipak nije tako, a to nam svjedoči vrlo aktivan vikend tijekom kojega su veslači VK Neretvanski gusar sudjelovali na dvjema regatama koje su se odvijale u isto vrijeme. Jedna na prekrasnom jezeru Rama u BiH, a druga u Zadru na regatnoj stazi u Jazinama.

Veslački klub Rama, Veslački savez Zagreb i Općina Prozor-Rama uhvatili su se športskog organizacijskog posla te su na Ramskom jezeru održali III. veslačku regatu Lake to Lake – Green Tourism 2015. Domaćini su izuzetno zadovoljni prvenstveno jer je regata ove godine bila najveća po broju natjecatelja, na njoj je nastupilo pet ekipa i seniori: Iktus iz Osijeka, Croatia iz Zagreba, Nova iz Zagreba, Neretvanski gusar iz Metkovića i Rama, te hrvatski reprezentativci Marcela Milošević, Damir Martin, David Šain i Mario Vekić.
Odličan rezultat izveslao je metkovski skifist Ivan Puljić, koji je osvojio prvo mjesto ispred dvaju kolega Veslačkoga kluba Iktus iz Osijeka. Uz lijepo i toplo vrijeme mlađi naraštaji su vikend proveli u susjednoj državi, stariji dio veslača je na regatnoj stazi u zadarskim Jazinama sudjelovao na četvrtom Jadranovu veslačkom dvoboju osmeraca.
Dok su mlađi naraštaji vikend proveli u BiH, stariji dio veslača u subotu je na regatnoj stazi u zadarskim Jazinama sudjelovao na četvrtom Jadranovu veslačkom dvoboju osmeraca. I sljedeći mjesec očekuje druženje veslača na predstojećem VI. Kup-regata VSD-a – Memorijal Perica Vlašić i XII. Vukovarski međunarodni veslački maraton 2015. U službenoj zabilješci Veslačkog saveza Hrvatske stoji da će se početkom listopada u Zagrebu održati Hrvatsko veslačko prvenstvo, a u Dubrovniku Međunarodna regata Semper Primus.
I sljedeći mjesec očekuje druženje veslača na predstojećem VI. Kup-regata VSD-a – Memorijal Perica Vlašić i XII. Vukovarski međunarodni veslački maraton 2015. U službenoj zabilješki Veslačkog saveza Hrvatske stoji još da će se početkom listopada u Zagrebu održati Hrvatsko veslačko prvenstvo, a u Dubrovniku Međunarodna regata Semper Primus.
Za veslanje ističu da je vrlo težak, ali zdrav šport kojeg treniraju samo odabrani. Budite i vi dio njih.
Više u kategoriji: Šport
Foto: metkovic.hr
D. Šabić mag. nov.