Apolitični

Za veselije i ljepše blagdane

Za veselije i ljepše blagdane
Podsjetimo, MUP i ove godine provodi akciju „Mir i dobro“, od 15. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. godine, s ciljem sprječavanja zloporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru i veselju.

Iz Policije upozoravaju građane na obvezu pravilne uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu, kao i na zakonom propisan način prodaje pirotehničkih sredstava, a sve sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima. Posebno se upozorava roditelje kako je nužno da, i kod uporabe pirotehničkih sredstava I. razreda koja se mogu prodavati tijekom cijele godine osobama starijima od 14 godine, ne dozvole da ih djeca koriste bez nadzora roditelja ili odrasle osobe, kako ne bi ugrozili svoje zdravlje i zdravlje drugih osoba.

Pirotehnička sredstva razreda I. mogu se prodavati u prodavaonicama i kioscima tijekom cijele godine osobama starijima od 14 godina.

Pirotehnička sredstva II. i III., T1 i P1 mogu se prodavati od 15. prosinca do 01. siječnja i to u maloprodaji samo u prodavaonicama oružja i streljiva ili u prodavaonicama koje imaju odobrenja za prodaju pirotehničkih sredstava, samo osobama starijima od 18 godina

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II. i III. zabranjena je u zatvorenim prostorima, na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba i u razdoblju od 02.siječnja do 26. prosinca, osim u posebnim slučajevima uz odobrenje Ministarstva.