Apolitični

Veliko finale sezone: Giorgio Surian i gosti!

Giorgio Surian, svjetski proslavljeni bas-bariton i nacionalni prvak HNK Ivana pl. Zajca, napokon će nastupiti s biranim gostima na koncertu sezone. U subota, 6. lipnja u 20 sati scena navedenog kazališta postat će mnogima glazbena adresa na kojoj će moći istinski uživati uz Nabucca, Boccanegra, Traviate i ostalih svjetskih glazbenih ostvarenja.

Dirigentsku ulogu preuzima maestro Ivo Lipanović, a gosti ove glazbene poslastice riječka je primadona, sopranistica Kristina Kolar, tenor Giorgio Surian, potom orkestar i zbor riječke Opere. Kada se u programu nađu takva svjetska imena poput Verdija, Puccinija i Giordana možete zamisliti kakvo će biti ozračje i oduševljenje riječke publike, prvenstveno zbog toga što su Riječanima ovo posebno omiljeni talijanski skladatelji.

Zvijezda večeri, Giorgio Surian, kao vrhunski umjetnik često gostuje u najvećim svjetskim opernim metropolama, a u kritičkim glazbenim krugovima slovi kao trenutno najbolji interpretator Scarpije iz Puccinijeve Tosce čiji je glasoviti Te Deum na programu ovog koncerta.
Nedavno je na konferenciji za medije vrativši se u Rijeku, grad u kojem je započeo blistavu karijeru, istaknuo da ga je respektabilna karijera dovela do samog vrha svjetske glazbene scene te dodao:
„Rijeka je moj rodni grad. U Rijeci sam započeo operni studij i počeo nastupati. U tom sam ansamblu izučio osnovu s kojom sam mogao krenuti u međunarodni svijet operne umjetnosti. Utoliko mi je neizmjerno drag i važan povratak i sretan sam što mogu ponovno stajati na istim daskama s kojih sam krenuo prije gotovo četrdeset godina. Rijeka mi je dala temelj mog umjetničkog života i red je da u znak zahvalnosti pokažem ono što sam uspio naučiti svih tih godina“.
Rijeka se veseli suboti i druženju na ovom velikom glazbenom i umjetničkom finalu sezone u svom matičnom kazalištu.

Više u kategoriji: Glazba; Kultura

D. Šabić, mag. nov.