Apolitični

Veliki Shakespeare u Dubrovniku

Dubrovnik je svjetski grad turizma, kulture, zabave, glazbe i festivala. Iz godine u godinu tamošnja turistička zajednica uz potporu grada organizira nova umjetnička ili kulturna druženja pa tako od ove godine kreću s novim festivalom koji je od prošle godine sazrio kao ideja pod nazivom Midsummer Scene.
Zapravo festival predstavlja i platformu za buduće slične međunarodne umjetničke koncepte i suradnje na jednoj od najljepših ambijentalnih pozornica – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac.
Do 4. srpnja, 2015. g. na sjajnoj i atraktivnoj utvrdi će se izvoditi jedna od najpoznatijih i najizvođenijih Shakespeareovih komedija „Na tri kralja” (Twelfth Night), u međunarodnoj suradnji engleskih i hrvatskih kazališnih umjetnika. Ovo je odlična prilika, ističu organizatori, još jednom pokazati grad sv. Vlaha kao veliko kulturno središte na području jugoistoka Europe. I veliki Shakespeare zahvaljujući kulturnoj suradnji engleskih i hrvatskih umjetnika sasvim zasluženo dolazi na daske Lovrijenca na veliko zadovoljstvo ljubitelja kulture koji će u narednim danima posjetiti biser juga Hrvatske.
Više u kategoriji: kultura
Foto: experience.dubrovnik.hr
D. Šabić, mag. nov.