Apolitični

Veliki sedmerosjed s cijenom nižom od 130 tisuća kuna

Više od četiri i pol metra dug sedmerosjed, križanac karavana, jednovolumena i SUV-a, s cijenom od 128.500 kuna. Ponuda je to koju je na današnjem tržištu automobila teško nadmašiti, a rukavicu u lice konkurentima je (opet) bacila Dacia. Navedena cijena odnosi se na najnoviji model Dacia Jogger – upravo pristigao na naše tržište – s benzinsko-plinskim pogonom te u konfiguraciji sa sedam sjedala.

Cjenovno, prvi idući sedmerosjed u Hrvatskoj kreće od oko 200.000 kuna. S Joggerom se Dacia vraća u obiteljski C segment.

Može kod Dacije i jeftinije od prvog navedenog iznosa, od 121.900 kuna, ali tada Jogger ima pet sjedala i u prtljažniku prostora za 708 litara prtljage. Benzinac od 110 konjskih snaga stoji od 123.900 kn, 6600 kuna više ako ima sedam sjedala. Sa svih sedam sjedala u funkciji prtljažnik prima 160 litara, a kad se preklopi drugi i izvadi treći red sjedala u njega stane 1819 litara prtljage. Sjedala su dovoljno prostrana za sedam odraslih osoba.

Pristup trećem redu sjedala jednostavan je zahvaljujući sklopivom drugom redu.

Da bi sjedala mogla biti udobnija, mogla bi, ali u tom cjenovnom razredu mora se pristati i na neki kompromis. Nadalje, od sedam sjedala, samo dva imaju Isofix priključke. Prtljažni prostor u punoj raskoši otvara prostor metar širine i dva metra dužine. Jogger nudi preko 60 kombinacija koje se mogu dobiti preklapanjem i vađenjem sjedala. Zahvaljujući modularnim nosačima na krovu može prevesti još 80 kg prtljage.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: vecernji.hr

Foto: Dacia