Apolitični

Veliki i mali navijači Hajduka iz Rude ogromnog srca za navijati i pomoći

Biti navijač splitskog Hajduka čast je mnogima koji navijaju za ovaj klub. Jedni od takvih su dečki, cure, stariji i mlađi, gotovo svi iz mjesta Ruda u dolini rijeke Cetine pokraj viteškog Sinja. Veliki i mali navijači Hajduka …

Za razliku od „običnih” navijača, ovi su posebni po humanitarnom radu, društvenoj zbilji, pomaganju starijima i nemoćnima, razvijanju športa, jednostavno rečeno – rade za boljitak malog čovjeka u svom kraju, ali kako nam u razgovoru ističu, i prema svakom drugom tko ih pozove.

Navijači Hajduka iz Rude

Oni su navijači hajduka iz Rude, a njihovi osnivači s razmišljanjem da postanu udruga navijača su Luka Paleško, Ivica Tadić, Marino Marijanović, Mišo Botica i Frano Crljen.

Veliki i mali navijači Hajduka

Ovih dana smo razgovarali s njima te ugostili Marina Marijanovića i Ivicu Tadića koji su nam, među ostalim, istaknuli tu želju za druženjem i pomaganjem ljudima, posebno potrebitima, a pokrenuli su i jednu vrijednu humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za bolesnu Mihaelu Jerković iz njihovog mjesta kako bi joj se moga ugraditi lift u kući gdje trenutno živi.

U priči koja slijedi govorili su nam o svom malom i privlačnom mjestu Rudi, humanosti i spomenutoj akciji, samom nastanku i pokretanju akcije za organizaciju udruge navijača hajduka te o daljnjim ciljevima koji stoje pred njima.