Apolitični

Veliki interes za nekretnine u ruralnom području, kuća se može kupiti za 10.000 eura

Za 10.000 eura uz pomoć subvencija i mjera podrške resornog ministarstva kupuju se kuće izvan gradova.

Zahvaljujući podršci Ministarstva za brigu o selu vlada velika zainteresiranost za kupnju nekretnina u ruralnom području, javlja portal B92.

Primjer i dokaz tome je i Aleksandar Alempijević iz sela Gornji Banjani kod Gornjeg Milanovca koji ima 26 godina i nijednog trenutka nije razmišljao o tome da napusti svoju djedovinu, već je odlučio ostati te je za 10.000 eura uz pomoć subvencija i mjera podrške resornog ministarstva kupio kuću koja će biti novi dom njemu i obitelji.

Tužna slika
“Sam ne bih bio u prilici da izgradim nekretninu na selu, ali prijavio sam se i zahvaljujući dobivenim sredstvima kupio kuću koja se nalazi na 200 metara od moje rodne kuće u kojoj mi živi obitelj. Ovo je najbolji način da nam selo ne propada i stare kuće ne zarastaju u korov.

Angažman općina
Provođenje dodjele bespovratnih sredstava za kupnju seoske kuće od nacionalnog je značaja, a za realizaciju je ključan angažman jedinica lokalnih samouprava i gradova.

Program kao i prošle godine predviđa dodjelu bespovratnih sredstava mladim bračnim i izvanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku i poljoprivrednicama do 45 godina za kupnju seoske kuće s okućnicom.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.co.rs

Foto: Pixabay