Apolitični

Veliki igrači: Boli glava od love koja se lovi oko sportskih terena

Svako svjetsko, kontinentalno, nacionalno natjecanje, ma i svaka liga ruralnih ekipa pravi je poligon za iskazivanje snage brendova koji su u sportu našli inspiraciju za dolazak do navijača. Sport je postao prava tvornica novca

Baš je neki dan časopis Forbes objavio rang-listu najplaćenijih sportaša današnjice, koju predvodi za neke legendarni, a za neke prilično iritantni Cristiano Ronaldo. Portugalac je početkom sezone potpisao za Al Nassr, klub iz Rijada, glavnoga grada Saudijske Arabije, u kojemu će zarađivati okruglih 200 milijuna eura, pri čemu se 75 milijuna eura odnosi na godišnju plaću, a 125 milijuna eura na prihode od sponzorstava te ostalih marketinških aktivnosti. Kako su odmah izračunali internetski analitičari, to u prijevodu znači oko 16,700.000 eura na mjesec, odnosno oko 548.000 eura na dan. Po satu je to oko 23.000 eura, po minuti oko 380 eura, a po sekundi nešto više od šest eura. 

Ni drugome na rang-listi nije ništa teže. Riječ je o najvećem suparniku gorespomenutoga, Lionelu Messiju, koji se zaustavio na ‘skromnih‘ 130 milijuna dolara, a Messijev suigrač iz PSG-a Kylian Mbappé na trećem je mjestu sa 120 milijuna dolara. Tu su zatim zvijezda NBA-a LeBron James s prihodom od 119,5 milijuna dolara te meksički boksač Canelo Álvarez sa 110 milijuna dolara.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay