Apolitični

Velika reforma Splitskog festivala!

Uložit će se milijun kuna i kompletno promijeniti koncept. Predsjednik savjeta:‘ Trajat će tjedan dana i bit će prostora i za strane izvođače‘

Nakon što je poznati splitski estradni menadžer Ivica Bubalo prije mjesec dana splitskom gradonačelniku Ivici Puljku uputio pismo u kojem se osvrnuo na Splitski festival kojeg je nazvao ‘živim mrtvacem‘ te spomenuo činjenicu da uskoro istječe ugovor s organizatorom, poteštat je pozitivno odgovorio na pismo.

-Odlučili smo napraviti novi Splitski festival s novim ambicijama koji će trajati sedam dana, uključivat će jednu večer suvremene glazbe i modernizirati, približi mladoj publici i dati mu novu snagu. Tu novu snagu smo odlučili dati kroz festivalski savjet koji se sastoji od glazbenih kritičara, menadžera i savjetnika koji će budućem organizatoru pomoći da festival zauzme mjesto u centru hrvatske glazbene industrije i glazbene.

Naglasio je da su odlučili da Festivalu neće vraćati staru slavu već da će graditi novi splitski festival.

-Želimo da se modernizira, da se uključe mladi ljudi, nove snage i da se osuvremeni. Želja nam je da se podigne razina umjetničke kvalitete i da postane još prepoznatljiviji brend. U novi koncept Festivala uložit će se milijun kuna javnih novaca, preko Turističke zajednice grada Splita, trajat će sedam dana, a oformili smo i festivalski savjet koji će pomoći u provedbi samog javnog poziva za odabir organizatora. Nakon toga će organizator poslužiti kao vrsta umjetničkog savjeta i u partnerskom odnosu s organizatorom će organizirati Festival.

Eduard Botrić

-Ideja je bila da se napravi pomak, malo smo razmišljali i napravili ovu formu od sedam  dana s tim da je svaki od njih bitan. Nova večer je usmjerena na mlade da pokažu što slušaju i stvaraju pa da vidimo.

Četiri večeri su zamišljene kao homage svjetskoj glazbi, s kojima će Split postati svjetska pozornica. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay