Apolitični

Velika radost Malog karnevala zavladala makarskom rivom

Velika radost Malog karnevala zavladala makarskom rivom


Djeca, roditelji, bake , djedovi, vrtićke tete i učiteljice…, ozračje kojem ni sunce, nakon tmurne i kišne subote, nije odoljelo


Više od tisuću sudionika u 20-ak maškaranih skupina s makarskog primorja jučerašnjeg „Malog karnevala“ u Makarskoj ispunilo je radošću i veseljem, kakvo samo najmlađi mogu prirediti, gradsku rivu od Plišćevca do glavnog mula. Svega je tu bilo. Od Indijanaca, Snjeguljice i 48 patuljaka, „najboljih koka“ u gradu, kockica, Cirkusa Radosti, kuharskih ekipa, do superjunaka i vjesnika proljeća…
Prodefiliralo razigrano pokladno društvo rivom, predvođeno Gradskom glazbom, sve do pozornice na kojoj su izveli svoju programsku glazbeno – plesnu točku uz podršku voditeljskog tandema Štulić – Kuzmanić. Djeca, roditelji, bake , djedovi, vrtićke tete i učiteljice…, ozračje kojem ni sunce, nakon tmurne i kišne subote, nije odoljelo. Veliki makarski Zimski karneval koji će kulminirati velikim defileom i spaljivanjem Krnje u subotu 25. veljače, imao je jučer najbolju moguću najavu.


Nakon što je u subotu, na maškaranom „tulumu“ u hotelu Biokovo, odlučeno da kraljica ovogodišnjeg karnevala bude Mare Gusarica (kojoj je krunu, zbog neodgodivih obveza ustupila „Doktorica Violeta“) i jučerašnjeg malog karnevala, nazire se kraj petog godišnjeg doba. Nakon toga, pamet u glavu, pravi „karneval“ tek slijedi (maske padaju, a dolaze krinke).
Do tada – neka nama iskrenog, dječjeg veselja, to nema cijenu. Bravo za klinke i klince, bravo za tete, učiteljice…, vrtiće i škole.