Apolitični

Velika plaža iščekuje prve goste

Omiš, zanimljiv, turistički vrlo privlačan grad s ponosom se diči ljepotom svojih plaža, a sve zahvaljujući ušću rijeke Cetine u središtu grada u kojem su smještene, čarobne kao u nekom filmu, pješčane plaže koje su posebno pogodne za obitelji s djecom upravo zbog toga što su plitke.
Gradska plaža koju Omišani od milja zovu i „Velika plaža“ smjestila se u predjelu Punta i glavno je dnevno okupljalište u ljetnim danima, kad mijenja sliku Omiša te stvara dojam kao da ste u nekoj egzotičnoj zemlji.

Dobro upućeni ističu da se na toj plaži ljeti nalazi više kupača, nego što grad ima stanovnika, što znači da su domaći i strani gosti prepoznali pravu vrijednost gusarskog grada i njegovih ljepota. Plaža je dobro uređena, čista i popraćena dodatnim sadržajima koji će vam upotpuniti slobodno vrijeme. Tu su se „ugnijezdili“ kafići, restorani, slastičarnice, iznajmljivači pedalina, skutera, gondola i drugih brodica, mnogobrojni sadržaji za djecu, a često možete promatrati i padobrance koji se spuštaju na plažu s obližnje Dinare.
Naime, plaža je u ljetnim danima birano mjesto na kojem se organizira prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju za padobrance i tu se nalaze tereni za odbojku na pijesku, gdje se organizira prvenstvo Republike Hrvatske u odbojci na pijesku.

Da zaključimo, Velika plaža vrhunski je lijepa i čista i s nestrpljenjem očekuje svoje prve goste koji su pokazatelji početka ljetne turističke sezone.

 

D. Šabić, mag. nov.