Apolitični

Velika obljetnica ŠD-a „Jadran”

Ovaj tjedan, uz splitski Hajduk, u znaku je športskog društva „Jadran” koji glazbeno- kulturnom manifestacijom proslavlja 95 godina svog postojanja. Za njega mnogi športski entuzijasti kažu da je jedan od stupova splitskog športa koji je odgojio mnoge generacije ljubitelja plivanja i vaterpola.
Kao i neki drugi splitski klubovi, i „Jadran“ ima probleme s financijama, trenutno je u predstečajnoj nagodbi te u suradnji s gradom očekuju rasplet ove zamršene situacije. Predsjednik kluba na Zvončacu Srđan Kovačić nada se kako će ova godina biti prekretnica u novijoj povijesti i da će klubu ponovno vratiti stari sjaj. Slično razmišljaju i predsjednik plivačkog kluba Srđan Matošić, trener Ante Mašković i druge športske legende Jadrana.

Svečani športsko-zabavni program proslave sastoji se iz dva dijela. Zabavno-protokolarni dio proslave obilježen svečanom akademijom koja  se održala u Vili Dalmacija gdje su govorili svi predsjednici klubova koji su dio sportskog društva. Drugi dio programa odvijat će se danas na bazenima na Zvončacu, a odigrat će se revijalna vaterpolo utakmica u kojoj će nastupiti četiri velikana splitskog športa: Hajduk, Gusar, Jadran i Labud. Po završetku svečanosti športaše, goste, uzvanike i prijatelje Jadrana zabavljat će jedna od ponajboljih dalmatinskih klapa, Klapa Šufit.
Više u kategoriji: Šport
Foto: pk-jadran.hr
D. Šabić, mag. nov.