Apolitični

Velika Britanija: Vojska izlazi na ulice, a kriza će, čini se, trajati još najmanje mjesec dana

Panika se među stanovnicima Velike Britanije počela širiti 23. rujna kada je BP zatvorio nekoliko svojih benzinskih postaja

Benzinske postaje u Velikoj Britaniji suočavat će se s poremećajima u opskrbi sigurno još mjesec dana, čak i ako ljudi prestanu panično kupovati i unatoč privremenim znakovima da se situacija počinje poboljšavati, piše u srijedu The Times pozivajući se na izvore iz industrije.

Prekidi u opskrbi gorivom nastavit će se jer treba vremena za nadopunjavanje spremnika na benzinskim postajama, a britanska naftna i plinska tvrtka BP, koja je prva normalizirala opskrbu naftnim derivatima zbog nedostatka vozača kamiona s gorivom, i dalje će imati problema tijekom sljedećih mjesec dana, piše The Times.

Nedostatak vozača teških teretnih vozila koji su izazvali krizu povezan je s pandemijom koronavirusa i brexitom. Zadnje dvije godine tisuće profesionalnih vozača iz zemalja EU -a napustilo je Veliku Britaniju, a školovanje novih otežala je pandemija, zbog koje se u mnogim zemljama dugo ne održavaju vozački ispiti.

Kako je Sky News ranije izvijestio, pozivajući se na izvor u Ministarstvu obrane, s obzirom na trenutnu situaciju britanski vojni vozači sjest će za volane kamiona s gorivom kasnije ovog tjedna kako bi pomogli u rješavanju krize u opskrbi.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Paul Ellis/AFP