Apolitični

Velika Britanija vidi ‘ogroman potencijal‘ u kriptu i želi postati glodalno kripto središte

Britanski ministar financija Rishi Sunak zatražio je od Kraljevske kovnice novca da izda NFT koji označava vladin pristup usmjeren na budućnost u pogledu kripto imovine.

Govoreći na Globalnom financijskom samitu Innovate Finance, ekonomski tajnik u Ministarstvu financija John Glen otkrio je da je ministar Rishi Sunak zadužio Kraljevsku kovnicu novca da stvori NFT do ljeta. Glen je kazao kako je NFT simbol pristupa usmjerenog na budućnost koji je vlada odlučna poduzeti, dodajući kako će uskoro biti dostupno više detalja.

Otkrio je i da je vlada Velike Britanije vidi ‘ogroman potencijal’ u kriptu, te želi da zemlja postane globalno središte industrije.

– Nikada u povijesti trgovine nije postojao izum tako ‘hyped’ i neshvaćen kao dlt (distributed ledger technology) i blockchain. Radi jednostavnosti, koristit ću sveobuhvatni  izraz ‘kripto’ ili ‘kripto-tehnologije’. Ali ono što mislim je izvanredna, temeljna tehnologija koja čini kripto mogućim i za koje možemo biti prilično sigurni da će imati duboke učinke na više domena – izjavio je Glen.

Prema Glenu, britanska vlada ima novi, detaljan plan za stvaranje fleksibilnog i dinamičnog regulatornog okruženja koje bi funkcioniralo za sve.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay