Apolitični

Veličanstvenom Simfonijom uskrsnuća otvorena nova sezona Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a

Na otvorenju nove sezone Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a, ansambli HRT-a udružili su se s Riječkim opernim zborom i Riječkim simfonijskim orkestrom te solisticama, sopranisticom i nacionalnom opernom prvakinjom Kristinom Kolar te mezzosopranisticom i prvakinjom riječke Opere Ivanom Srbljan.

U suradnji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci i Hrvatske radiotelevizije (HRT) otvorena je nova sezona Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a u ciklusu Kanconijer, i to simbolično, na više razina u ovim kriznim vremenima, djelom koje svjedoči o ponovnom rođenju u trijumfu besmrtnosti.

Kao i na koncertu večer prije u Centru Zamet u Rijeci, ansambli HRT-a udružili su se s Riječkim opernim zborom i Riječkim simfonijskim orkestrom te solisticama, sopranisticom i nacionalnom opernom prvakinjom Kristinom Kolar te mezzosopranisticom i prvakinjom riječke Opere Ivanom Srbljan.

Više od 190 izvođača okupilo se pod vodstvom Philippa von Steinaeckera, maestra iz Njemačke, uspješne međunarodne karijere koji je, uz ostalo, prošle sezone imenovan glavnim gostujućim dirigentom Slovenske filharmonije.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay