Apolitični

Vedran Gavrić, autor brojnih uspješnica kaže: „Pustim emocije da rade svoje”

Klapa Šufit jedna je od ponajboljih klapa u Hrvatskoj koja ljeti broji zaista mnogo nastupa. Možda niste znali, ali oni su u susjednoj Sloveniji veoma popularni, pa često nastupaju uz neke druge glazbenike. Jedan od takvih je i sinjski glazbenik, tekstopisac i gitarist Vedran Gavrić s kojim smo imali priliku porazgovarati o njegovom životu i suradnji sa spomenutom popularnom klapom.
Vedrane, za tebe kažu kako si samozatajan, nenametljiv, ali odličan glazbenik, stvaraš ovu vrstu umjetnosti, pišeš pjesme, radiš u studiju…
– Glazbi sam posvetio cili svoj život, još od malih nogu sam se kačio na tu glazbu, od deset, dvanaest godina bacao ploče po krevetu, navijao ih… i tako.
To su početci kojih se rado sjetiš, no vrijeme je dalje nosilo svoje, kako Vedrane?
– Roditelji su me i forsirali da upišem glazbenu školu, a ja baš i nisam volio tu stegu, imao sam jednu strogu profesoricu Vrdoljak, pa sam ubrzo odustao od toga, ali sam gitaru odmah zavolio. S prvom pločom Beatlesa skidao sam pjesme, tada sam imao 13 godina, dobio sam staru gitaru od grupe Alkar i od nje je počelo sviranje i skidanje poznatih pjesama.
– Pišeš tekstove, stvaraš glazbu, podupireš bendove i klape.
Počeo sam najprije svirati solo gitaru, pa sam se prebacio na bas gitaru, zavolio sam je, pa sam jedno vrijeme svirao i udaraljke. Da, pišem pjesme, pa me mnogi prepoznaju po pjesmi „Prosjak ljubavi” Graše s kojom smo tada bili i nagrađeni, pa od Cambija „Nisam ti do kolina”, pa za klapu Iskon „Ja se kajem”, pa sam radi za Sv. Florijan, te klapu Šufit.
Dakle, surađuješ i dalje s tim umjetnicima?
– Da, tako je Denis, otvoren sam za sve moguće suradnje, sa svima.
Kako kod tebe nastaje pjesma, osjećaš li da ona može biti pjevana i hitoidna?
– Pa nastaje spontano, uglavnom ne forsiram vremenski izradu pjesama kao drugi, jednostavno pustim emocijama da rade svoje.
Kako ti prolazi ljetni period godine?
– Dosta autorski radim, a i trenutno sam zaposlen u klapi Šufit.

 

Više u kategoriji: glazba, život
D. Šabić, mag. nov.