Apolitični

Večeras „Noć kazališta“ diljem Dalmacije

Večeras „Noć kazališta“ diljem Dalmacije…

Kraljevstvo za kulturu – geslo je ovogodišnje, 8. Europske Noći kazališta, kulturne manifestacije koja će se večeras održavati i diljem Hrvatske.

U programu će sudjelovati gotovo 90 institucija u 46 gradova i mjesta. U bogatoj kazališnoj noći, ljubitelji scenskih umjetnosti moći će pogledati 145 predstava i sudjelovati u 50-ak popratnih programa.

Večeras „Noć kazališta“ diljem Dalmacije

Splitsko Hrvatsko narodno kazalište reprizirat će dramu “Šest lica traži autora” LUIĐIJA PIRANDELA, koja će večeras biti premijerno izvedena. Novu predstavu Elvisa Bošnjaka “Moje ime je Ana Frank” splitsko kazalište Plej Drama izvest će na pozornici Gradskog kazališta lutaka, dok u Gradskom kazalištu mladih gledatelje dočekuje popularna predstava “Kazališni sat” Jasena Boke.

Jedan od najbogatijih programa ima grad Omiš koji u Noći kazališta sudjeluje prvi put! Zahtjevna produkcija oduševit će mnoge s 4 predstave, a veliki dio program posvećen je ženi i modnoj reviji.
Uz Gata, i u Komiži će Umjetnička organizacija BESA – jedino profesionalno kazalište na otocima – prirediti zanimljiv program.