Apolitični

Večer ženskih klapa 50-tog FDK Omiš 2016 pozdravite dame

Večeras je noć za klape. Naime U petak pedeseti jubilarni Festival dalmatinskih klapa Omiš 2016. došao je do svoje prve završne večeri.(Večer ženskih klapa)

Večer ženskih klapa, na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT koja će prenositi u odgođenom terminu iste večeri, natjecat će se 10 ženskih klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to redoslijedom: VENTULA iz Splita, OBILANCA iz Zagreba, KAPRIC iz Zadra, ANKORA iz Podstrane, STENTORIA iz Daruvara, ORCA iz Splita, DRAČA iz Mostara (BiH), TERANKE iz Pule, ARMORIN iz Zagreba i NEVERIN iz Kaštel Lukšića.

Završna večer ženskih klapa


Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: prof. Rajmir Kraljević, Mićo Friganović, prof. Velebit Veršić, dr. Ivana Tomić Ferić, mr. Marijo Krnić, dr. Marko Rogošić i mo. Mojmir Čačija i neće im biti baš olako odabrati super pobjednika među damama klapske pjesme.
Kao gosti večeri nastupit će muška klapa KOLAPJANI iz Siska inače dobitnici nagrade za najbolju izvedbu obrade na Večeri popularnih skladbi održane 4. lipnja ove godine u Blatu na Korčuli.
Veselite se klapskoj pismi.