Apolitični

Večer slavodobitnika u Alkarskim dvorima

Sinoć je u alkarskim dvorima održana Večer slavodobitnika u čast pobjednika 301. Sinjske alke, Tina Radanovića.
Uz slavodobitnika i njegovog alkarskog momka Marija Bošnjaka, na svečanoj večeri bili su njegova supruga Ana i kćer Sara te brojni gosti i uzvanici, među kojima i pokroviteljica 301. Sinjske alke i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović.

Večer slavodobitnika

Prigodno se u ime cijelog Alkarskog društva okupljenima obratio predsjednik Stipe Jukić koji se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ove alke. Na poseban način zahvalio se alkarima i alkarskim momcima i Gradskoj glazbi Sinj na junački odrađenoj alki unatoč kiši uoči i na početku alkarskog nadmetanja. Predsjednik VAD-a zahvalio se svim gostima i uzvanicima koji su pohodili Sinj, a posebno pokroviteljici, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.
U ime Grada Sinja čestitku slavodobitniku i svim sudionicima alkarskih svečanosti uputila je gradonačelnica Kristina Križanac.
Točno u 22 sata slavodobitnik Radanović i njegova kćer aktivirali su veliki slavljenički vatromet.
Na svečanosti je vojvoda Ante Vučić uručio tradicionalne nagrade koje su na 301. alkarskim nadmetanjima osvojili pobjednik Bare i Čoje i slavodobitnik Alke. Brončane plakete za Baru i srebrene za Čoju dobili su pobjednik Alen Filipović Grčić i njegov alkarski momak Ante Perajica, dok su zlatne alkarske plakete dobili Tino Radanović i Mario Bošnjak.
Predsjednik VAD-a, Stipe Jukić, prigodni alkarski poklon uručio je Perici Jukiću, glavnom direktoru HEP-a, za glavno sponzorstvo na ovogodišnjim alkarskim svečanostima. Slavodobitniku je priređeno još jedno prigodno iznenađenje. Naime, kako alka ima velike prijatelje po svijetu, tako su iz agencije G-tour Međugorje i Udruge Sveta zemlja iz Ljubuškog odlučili nagraditi slavodobitnika i njegovog momka s osmodnevnim putovanjem u Svetu zemlju u znak prijateljstva i potpore Sinjskoj alki, jedinstvenoj viteškoj manifestaciji u svijetu.
Za ovu prigodu i sve nazočne na ovom slavlju Jure Vojković, najbolji hrvatski koktel majstor, priredio je alkarski koktel. U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Sv. Juraj HRM-a i Đani Stipaničev.