Apolitični

Večer poezije s Patricom Marinom i Katjom Grcić

Večer poezije nešto je što se oduvijek dobro uklapalo u kulturnu atmosferu ponude grada Splita, a da književnosti i pjesničkog druženja ne bi i ovog ljeta nedostajalo, pobrinuli su se Patric Marino i Katja Grcić.

Ovaj zanimljivi književni događaj, pod nazivom Disku®sija, odvit će se u hotelu Bellevue u Splitu, 29. kolovoza s početkom u 20 sati.

Projekt Disku®sija

Projekt Disku®sija prvenstveno podržava Grad Split, ali i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo pisaca te europska mreža Traduki. Za potpuni umjetnički dojam književnog događaja ovog mjeseca pobrinut će se švicarski pjesnik Patric Marino te splitska pjesnikinja i autorica Katja Grcić, koja će u sklopu događaja razgovarati i s moderatorom Marijom Glavašem.

Patric Marino

Patric Marino gost je programa „Writers in residence” u Splitu.  Nakon diplome, Marino se posveti pisanju proze i pjesama, a nedavno je izdao i priču „Nono govori” za koju je dobio i književnu nagradu. Priča „Nono govori” tekst je o Marinovom djedu koji živi na jugu Italije. Privrženost jugu, Marino je dočarao i u glazbenom spotu „Astronaut”. U umjetničkom spoju književnosti i elektroničke glazbe, Marino je publiku osvojio pričom o mafiji i mornarima koji izvještavaju s dalekih mora. Svojim talentom i smislom za umjetnošću Patric Marino osvojio je široku publiku, pa će tako i gostovanjem na večeri poezije u Splitu upotpuniti umjetničku i pjesničku atmosferu događaja.

Katja Grcić

Katja Grcić splitska je autorica brojnih objavljivanih pjesama, a široj publici najpoznatija je po djelu „Nosive konstrukcije”. Zbirka pjesama koju je Olja Savičević Ivanišević okarakterizirala kao originalni izraz koji prelazi okvire tradicije, spoj je vječno neispričane poetske teme – ljubavi te subjektivnog oštrog i sarkastičnog izraza. Katja se hrvatskoj publici predstavila kroz jedinstveni pjesnički izraz, a odobravajuću povratnu informaciju svoje publike Katja je nastavila njegovati izdavanjem svojih tekstova te sudjelovanjem na književnim događajima, pa i na Disku®siji.

Svi željni poetskog ambijenta i pjesničke atmosfere, svakako povirite na večer poezije u hotel Bellevue te nahranite dušu stihovima ovih dvoje mladih književnih i sigurnih pjesničkih nada.