Apolitični

Večer otvorenog mikrofona u Splitu

Otvorenjem nove sezone popularnih stand up nastupa u predvođenju Studija smijeha, večeras u Akademiji Cluba Gettho održava se Večer otvorenog mikrofona ili popularnije nazvano Open mic večer.

Program Studija smijeha kao i profil nastupa u sklopu večeri otvorenog mikrofona publici su kroz brojna događanja prezentirali mnoge stand up komičare od kojih su neki danas cijenjeni i poznati široj publici koja posebno respektira ovaj zanimljiv način zabavljanja publike.

Večer otvorenog mikrofona prilika je svakome tko smatra da ima materijala za nasmijati publiku, što je i osnovni cilj stand up komedije, te im je za to dovoljno sedam minuta, koliko je predodređeno za jedan individualni nastup u programu večeri open mica.

Kako iz organizacije Večeri otvorenog mikrofona navode, za postati dobar stand up komičar potrebno je samo malo hrabrosti te sedmominutni autorski rad koji će vas prezentirati na duhovit i zanimljiv način, a sve će to ocijeniti publika svojim smijehom.

Studio smijeha ima i nekoliko pravila za sve komičare koji bi se voljeli okušati u nastupu na open micu. Svaki individualni nastup ne smije prelaziti sedam minuta, a vicevi, šale i anegdote koji se izvode na pozornici moraju biti isključivo autorski materijal. Bilo kakvo pretjerano vulgarno izrugivanje bez duhovitosti, kao i prepričavanje tuđih fora apsolutno su zabranjeni. Voditelji, u ovom slučaju Tomislav Primorac i Josip Škiljo, u svakom trenutku mogu prekinuti nastup komičara ako procijene da je tekst kojim se prezentira vulgaran ili uvredljiv.

Od publike Studio smijeha očekuju apsolutnu suradnju, što zapravo znači da razgovor i ometanje tijekom nečijeg nastupa nisu dopušteni, ali se od publike svakako očekuje da će odličnu zabavu i uživanje potaknuti smijehom koji je i lajtmotiv ovog tipa zabave.

Večer otvorenog mikrofona u Akademiji Cluba Gettho započinje večeras u 20 sata, a cijena ulaznice iznosi 10 kuna. Svi željni zabave i smijeha svakako su pozvani da uz dobar provod uveličaju ovaj pozitivan događaj te na taj način podrže i neke nove komičarske nade.