Apolitični

Večer folklora u Bibinjama

Po uzoru na proteklih dvanaest godina, i ove godine KUD „Ivan Goran Kovačić” iz Bibinja, za svoje mještane i sve posjetitelje ovog simpatičnog mjestašca uz more, u subotu, 6. kolovoza priprema 13. po redu „Večer folklora”.
Svatko tko je i jednom krenuo magistralom od Zadra prema jugu, prvu postaju napravio je u Bibinjama, mjestu gdje vas mještani dočekuju se s gostoprimstvom i veseljem, a ljeto i priroda se brinu da doživite potpunu relaksaciju i odmor. Osim predivne prirode i ugodnih stanovnika, Bibinje se mogu pohvaliti i bogatom kulturnom i povijesnom baštinom koju su gradili i njegovali stoljećima.


U čast svom mjestu, i ove godine Bibinjci spremaju predivnu kulturnu večer na Trgu Tri sela, a program započinje u 20:30. Organizaciji, KUD-u „Ivan Goran Kovačić”, pridružila se i općina Bibinje te Turistička zajednica općine Bibinje, a oni su se pobrinuli da i 13. Večer folklora zabavi sve prisutne, ali i potakne u njima osjećaj njegovanja vlastite tradicije.

Večer folklora, dođite pogledati kulturnu ljepotu Bibinja


Manifestaciju će svojim nastupom uveličati KUD „Ivan Goran Kovačić”, FS „Veseli Bibinjci”, „Bibinje” KUD, KUD „Kupina” iz Slavonije, KUD Dobropoljana „Bokolje”, KUD „Kukljica” s otoka Ugljana, zadarsko-šibenska udruga „Zvuci zavičaja” te KUD „Vila Velebita” iz Jasenica. Kao poseban gost na 13. Večeri folklora, nastupat će bibinjski pjesnik Ante Sikirić, kulturni i književni ponos Bibinja. Sikirić je svoje rodne Bibinje opjevao u brojnim pjesmama, veličajući borbu mjesta i mještana u stvaranju prirodnih ljepota kojima su Bibinje bogate, ali i karaktera ljudi koji stvaraju i čuvaju svoju povijesnu i kulturnu baštinu. Sikirić se i sam zna našaliti da je u svojim pjesmama opjevao sve što se u Bibinjama opjevati može, osim politike, jer u njoj nema ništa poetično ni lirično što bi svoje mjesto pronašlo u njegovoj poeziji.
Ulaz na Trg Tri sela je slobodna za sve mještane, kao i za sve one koji dođu večeras do Bibinja i uveličaju 13. Večer folklora. Bibinjci su poznati kao ugodni domaćini pa je zabava, uz dobro jelo i piće, zagarantirana.