Apolitični

Vatrogasna pilot vježba „Bili brig 2016.”

U ponedjeljak, 6. lipnja, u sklopu projekta ForestEye održat će se vatrogasna pilot vježba pod nazivom „Bili brig 2016.”

Projekt ForestEye provodi se u okviru EU IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., s ciljem unaprjeđenja kvalitete života u pograničnom području kroz smanjenje šteta/rizika od prirodnih katastrofa prouzročenih šumskim požarom, kao i unaprjeđenje socijalne kohezije u lokalnoj zajednici kroz zajedničke akcije i kampanje za podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša i poticanju na održivo korištenje prirodnih resursa.


U okviru projekta provest će se sljedeće aktivnosti: upravljanje projektom i koordinacija, uspostavljanje prekograničnog protupožarnog interventnog tima i kreiranje akcijskog plana, poboljšanje pristupa za šumsko protupožarne intervencijske postupke, uspostavljanje edu-info centara i poučno rekreativnih staza, edukacija i podizanje svijesti te vidljivost i promocija.
Program vatrogasne pilot vježbe počeo je u 10 sati u prostorijama DVD-a Sinj, a potom se nastavljana predjelu Bili brig.

Izvor i foto: ferata.hr, duzs.hr