Apolitični

Vasko Lipovac na Braču

Vasko Lipovac na Braču zvuči primamljivo i interesantno, naime od ovog četvrtka, 4. kolovoza u Bolu je službeno  otvorena izložba radova ovog zanimljivog i prepoznatljivog umjetnika.

Ne sumnjamo da će svi kulturnjaci i ljubitelji umjetnosti koji su planirali izlet na Brač narednih mjesec dana u svoj raspored sigurno uvrstiti i posjet Galeriji umjetnina Branislav Dešković i provjeriti što je sve organizacija galerije pripremila za oči i srce štovatelja rada ovog zanimljivog umjetnika.

Vasko Lipovac na Braču


U sklopu ciklusa „Ljetne izložbe u Galeriji umjetnina Branislav Dešković” svoje mjesto pronašao je i duh Vaska Lipovca zajedno s njegovim slikama, skulpturama i crtežima. Između Lipovca i Bola oduvijek je postojala svojevrsna poveznica, o čemu najbolje svjedoče njegovi biciklisti nastali u ambijentu bolske prirodne ljepote. Ulazeći u etimologiju riječi bol i poistovjećujući je sa samim mjestom na otoku Braču, sjetne misli Lipovac prekida bojom i veselom atmosferom. Umjetnik koji je prije svega znao osjetiti tanku liniju između boli i sreće, na sebi vrlo svojstven i autentičan način svojoj publici ostavio je brojne radove vrijedne divljenja i poštivanja. Osamnaest godina stari Vaskovi biciklisti s Bola punoljetnost će tako proslaviti na izložbi koja bračku kulturnu scenu podiže na jednu zavidnu razinu. Brač i Bol tako bezuvjetno stvaraju nova kulturna prijateljstva i poveznice, a same vizure otoka dodatno odišu ljubavlju prema umjetnosti.
Na izložbi je eksponirano dvadesetak radova Vaska Lipovca, slika i skulptura, a na posebnu sreću stanovnika Bola, specijalno mjesto na izložbi namijenjeno je i spomenutim biciklistima, kultnoj umjetnini, po kojoj mnogi najbolje i poznaju umjetnički rad Lipovca.
Radovi prezentirani na izložbi, inspirirani morem i erotikom, vrlo će se jednostavno povezati s ljetnim programom izložbenog ciklusa Galerije umjetnina u Bolu, a posjetitelji izložbe tako će se nauživati mediteranske jednostavnosti i Lipovcu svojstvene stilizacije u kombinaciji različitih boja, oblika i tehnika.

Vasko Lipovac 


Izložba će biti otvorena do 16. rujna, a posjetitelji će radove moći pogledati u terminima od 9 do 12 i od 18 do 23 sata, svaki dan osim ponedjeljka.
Ako niste planirali izlet na Brač, ne sumnjamo da je nakon otvorenja izložbe Vaska Lipovca i Bol na vašoj listi odredišta u sljedećih mjesec dana.