Apolitični

Varaždinski komorni orkestar „zaslađuje“ koncertnu sezonu

Varaždinski komorni orkestar predstavit će se svojim gledateljima u nedjelju navečer, 24. svibnja u 19:30 sati koncertnim sadržajem klasične glazbe, kojim će dirigirati počasni šef dirigent Pavle Dešpalj.

U velikoj koncertnoj dvorani HNK-a Varaždin, na posljednjem ovosezonskom koncertu varaždinskih vrsnih glazbenika, kao klavirski virtuoz pojavit će se Juraj Marko Žerovnik, a izvodit će se sljedeće: A. Arensky: Varijacije za gudače na temu P. I. Čajkovskog, Op. 35a, J. M. Žerovnik: Concertino za klavir i gudače – praizvedba, A. Bruckner: Gudački kvintet u F-duru, WAB 112 te još nekoliko glazbenih iznenađenja.
Kao redovni sudionik baroknih varaždinskih večeri, komorni orkestar na najbolji način nastavlja višegodišnju tradiciju komornog i orkestralnog muziciranja u Varaždinu, a česti su gosti u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Opatiji, ali i izvan naših granica te zahvaljujući vrhunskom radu promoviraju glazbene i kulturne vrijednosti naše domovine u svijetu.
Dodajmo, uz orkestar su kao solisti između ostalih nastupali Ruža Pospiš-Baldani, Dunja Vejzović, David Geringas, István Römer, Lovro Pogorelić i drugi.

Pozvani ste na posljednji ovosezonski koncert Varaždinskog komornog orkestra u HNK Varaždin u nedjelju u 19:30 sati. Uživajte u vrhunskom glazbenom muziciranju.

Više u kategoriji: Glazba

Foto: facebook.com

D. Šabić, mag. nov.