Apolitični

Vanna, vrhunski vokal u Lisinskom

Za mjesec dana u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog Vanna će održati uistinu poseban koncert. Iako će to biti njezin četvrti solistički koncert u legendarnoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani, po prvi puta će ju pratiti više od stotinu glazbenika Zagrebačke filharmonije. Posebno za tu prigodu, njezine najpoznatije pjesme i najveći hitovi bit će prearanžirani za kompletnu postavu Zagrebačke filharmonije jer će ih Vanna ovaj put izvesti bez svog benda, samo uz pratnju ovog veličanstvenog orkestra.
Vanna ne krije svoje oduševljenje i uzbuđenje uoči ovog posebnog koncerta. Iako iza sebe ima stotine nastupa, posebna joj je želja bila upravo nastup uz filharmonijski orkestar. U samoj pripremi veliki je teret pao na raspisivače nota, odnosno Olju Dešića, Igora Popeskića, Filipa Šljivca, Gorana Kovačića i Antu Gelu, no oni su svojim dosadašnjim glazbenim angažmanima potvrdili svoj status, te će cijeloj priči dati dodatnu vrijednost. Orkestrom će dirigirati maestro Zdravko Šljivac, osnivač zbora Zvjezdice, s kojim Vanna dijeli stolicu u žiriju istoimenog glazbenog šoua.
– Ne bi bilo loše za razumjeti da sam ja zaljubljenik u glazbu otkada znam za sebe i jedini način na koji se želim baviti glazbom je da u tome u konačnici i ja uživam. Ako sebe smatrate kreativnom osobom i ako se bavite bilo čime što koketira s umjetnošću, jedini preduvjet je da se ne prilagođavate, ne kopirate i ne imitirate. Sve drugo je dozvoljeno – izjavila je u nedavnom intervjuu Vanna, a koncert koji priprema u studenom ove godine bit će upravo ono što si jedna on naših najboljih pjevačica i sama želi. Koncert pod nazivom „Ispuni mi želju” 100% je hrvatski proizvod!
Iako je realizacija projekta uistinu zahtjevna, konačni „proizvod” bit će poseban doživljaj za sve one koji 20. 11. 2015. u 20 sati posjete Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.
Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: hamar-media.hr
D. Šabić, mag. nov.