Apolitični

Val prosvjeda u SAD, građani traže ukidanje mjera protiv zaraze i povratak na posao, militanti na ulicama mašu oružjem, a Trump sve podupire

Tisuće prosvjednika, neki i vidno naoružani, izašli su zadnjih dana na ulice diljem SAD-a prosvjedujući protiv mjera o izolaciji i boravku kod kuće. Više od 2000 ljudi, predvođenih predstavnicima krajnje desnih milicija, okupilo se pred parlamentom države Washington pozivajući guvernera da ukine restrikcije te odbijajući držati se propisanih standarda fizičke udaljenosti.

Prema New York Timesu, militantni govornici zagovarali su “revoluciju” i poručivali da narod ima moralnu obvezu boriti se protiv zloupotreba vlasti.

U Denveru se također okupilo nekoliko stotina ljudi tražeći okončanje blokade, a preko puta njih medicinski radnici održali su svoj kontraprosvjed.

Brojni nezadovoljni Amerikanci prosvjedovali su protiv odredbi o nenapuštanju doma i ispred parlamenata saveznih država Teksas, Maryland, New Hampshire i Ohio, a demokratski guverneri tih država primali su otvorene prijetnje smrću.

Braneći jednako militantne prosvjednike u Michiganu, Minnesoti i Virginiji, Donald Trump je objavio na Twitteru kako ih podupire, jer oni “samo žele natrag svoj život koji im je oduzet”.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay