Apolitični

V. Zemunik godinama fotografijom „ljubi“ omiški festival

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koliko je god vrijedna pisma na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, toliko je hvaljena i izuzetno vrijedna fotografija koja ovjekovječi događaj, trenutak, pogled s omiških pjaca… Već više od dvadeset godina, to jako dobro, spretno i profesionalno radi službeni fotograf i član direkcije omiškog festivala Vlade Zemunik.

Na tom mjestu nalazi se od 1999. godine, ali festivalu se priključio već 1990. g., a fotografijom se bavi duže vrijeme, kako nam je jednom prilikom kazao. Imao je dvije samostalne i nekoliko grupnih izložbi, a za svoj rad bio je i nagrađivan od struke, pa je tako i nositelj prve nagrade Turističke zajednice Splitsko-dalmatinsko županije (2004.), druge nagrada Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije (2005.), prve nagrade za ekološku fotografiju, druge nagrada za fotografiju djece i hrane. Njegov fotografski opus veoma je bogat i sadržajan te pun energije i želje korača dalje najavljujući još poneku zanimljivu izložbu svojih fotografskih uradaka.

Kako se klape za ovu godinu odmaraju od Omiša, ali ne i od nastupa na drugim privlačnim mjestima Jadrana, Zagore i otoka, donosimo vam foto galeriju same završnice festivala, kao i još neke iz njegovo opusa, koju je fotografski obilježio već sada puna dva desetljeća naš dragi prijatelj i slavljenik Vlade Zemunik.

Više u kategoriji: Foto, život

Foto: fdk.hr

D. Šabić, mag. nov.