Apolitični

Utrka i koncert za djecu na splitskoj Rivi

Splitska Riva ovog vikenda osim mogućnosti za šetnju i opuštanje donosi još jedno zanimljivo druženje. Za sve sugrađane, goste, domaće i strane, studentski volonterski centar SKAC-ST i hrvatska udruga „Marijini obroci” pripremaju humanitarnu utrku i koncert koji će se održati u subotu 12. rujna. Josip Ulić je koordinator udruge za splitsko područje, te ističe da je cilj humanitarne utrke i koncerta informiranje građana o djelovanju navedene udruge, dodavši da su „Marijini obroci” međunarodno karitativni pokret za uspostavljanje projekata prehrane u školama te u zajednicama u kojima siromaštvo i glad onemogućavaju djeci steći potrebno obrazovanje.
Spomenuta udruga „Marijini obroci Hrvatska” osnovana je 2009. godine, a prvenstveno zahvaljujući dobroti i velikom srcu svojih podupiratelja, te je do sada otvorila deset školskih kuhinja – četiri u Malaviju, jednu u Ekvadoru, tri u Beninu i dvije u Liberiji. Koordinator kaže kako se trenutno u njima hrani više od 11000 djece za koje se brinu i hrvatski podupiratelji, samozatajni ljudi koji dobrim djelima bar malo žele olakšati situaciju spomenutoj djeci.
Nadamo se kako će splitska Riva ove subote uz ugodno i suho vrijeme biti prepuna, stoga vam u cijelosti donosimo višesatni športsko-humanitarni program:
SPORTSKI PROGRAM
– 17:00 Početak prijava za utrku
– 18:00 Utrke za djecu na 150 i 500 metara
– Utrka za odrasle na 2,5 kilometara
– Dodjela nagrada za natjecatelje

ZABAVNI PROGRAM
– Projekcija dokumentarnog filma „Dijete 31” o Marijinim obrocima
– Hura, zabavni program za djecu

KONCERT
– Klapa Vranjic
– Nastup violinistice Majde Goluže
– Klapa Cambi Split
– Bend Aura
– Bend Vox Box
Dođite, svi ste pozvani, a športa, zabave i glazbe neće nedostajati.
Više u kategoriji: Šport; Život
Foto: Facebook.com
D. Šabić, mag. nov.