Apolitični

Utorkom u Galeriji – Zela Luša, sila teže

Večeras u 20 sati u Galeriji umjetnina u Splitu najavljujemo novo otvorenje izložbe, ovoga puta studentice animacije Zele Luše, koja nastavlja ovogodišnji ciklus izložbi pod nazivom Utorkom u Galeriji – Fast Forward.

Kustosica izložbe i autorica predgovora je studentica treće godine preddiplomskog studija povijesti umjetnosti i povijesti Dora Barbarić. Vrijedi istaknuti da su se ove godine projektu pridružili studenti Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu

– „Sila teže” ostvarena je kao jednokanalna projekcija, ističe kustosica i dodaje da se video prikazuje u loopu, čime se fokus stavlja na glavnu temu rada – posljedice gravitacije. Gravitacija ili sila teže jedna je od četiriju osnovnih sila, sila koja „drži svijet na okupu” – govori kustosica Barbarić najavljujući vrlo zanimljivu i pomalo intrigantnu izložbu.
Ostalo ćete, poštovani čitatelji, saznati ako dođete večeras u splitsku Galeriju umjetnina na druženje s mladom i perspektivnom studenticom animacije Zelom Lušom i njenom kustosicom te sociologinjom, suradnicom na izložbi utorkom.
Više u kategoriji: kultura
D. Šabić, mag. nov.