Apolitični

Utorkom u Galeriji studenti umjetnici…

Galerija umjetnina Split svojim Utorkom u Galeriji – Fast Forward i ovog puta promovira studente, umjetnike, one koji tek dolaze na umjetnički scenu. Otvorenjem izložbe Darje Ikice, studentice slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu, nastavlja se ovogodišnji ciklus promoviranja mladih umjetnika, a uz nju je kustosica izložbe, studentica prve godine diplomskog studija povijesti umjetnosti i anglistike na Filozofskom fakultetu u Splitu, Dora Derado. Dora je napisala predgovor izložbe iz kojeg izdvajamo:
Darja Ikica poveznicu između gavrana i uma smješta u novi kontekst u kojemu um biva dekonstruiran, napadnut i ogoljen kako bi se promatrač mogao suočiti sam sa sobom. Da bi se to postiglo, izložbeni prostor je pretvoren u klaustrofobičnu sobu s portretima gavrana na zidovima…
Ove godine projektu su se pridružili studenti Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu. Suradnica na izložbi je studentica druge godine preddiplomskog studija sociologije na Filozofskom fakultetu u Splitu – Danijela Jonjić, koja je prilikom izložbe istaknula da umjetnica Darja Ikica želi prenijeti vlastita osjećanja, strahove i nesigurnost. Povezujući snagu vizualnoga i auditivnoga nastoji ostaviti dubok dojam na publiku.

Podržite studente i mlade umjetnike dolaskom u splitsku umjetničku galeriju, posebno utorkom.
Više u kategoriji: kultura
Izvor i foto: Galerija umjetnina Split
D. Šabić, mag. nov.