Apolitični

Utakmice više neće trajati 90 minuta?! FIFA u Kataru predstavlja novo pravilo!

Kad neka nogometna momčad gubi, njeni igrači, trener, navijači… najviše mrze trenutke u kojima protivnik “krade” vrijeme i na taj način “ubija” ritam pa u konačnici tim metodama stiže do pobjede. S takvih detaljima FIFA i UEFA bore se otkad je nogometa i čini se da će povući novi potez – najradikalniji dosad.

Gotovo u svakoj utakmici u posljednjim minutama gledamo odugovlačenja, a nedavna su istraživanja pokazala da od 90 minuta, u prosjeku imamo 54,61 minutu aktivne igre pa se traži novo rješenje da se nadoknadi sve izgubljeno ‘mrtvo vrijeme’.

Tako je ideja produljiti utakmice. Prema onome što piše talijanski Corriere dello Sport, FIFA namjerava promijeniti pravilo tako da bi utakmice bile produljene najmanje deset minuta. Iako to ne bi bila novost, znala je nadoknada biti i duža od tog, odsad bi tako nešto bilo pravilo. Dakle, umjesto 90, igralo bi se 100 minuta.

Samo, ako se produlji toliko, to ne znači da se neće “krasti” i to novo vrijeme. Upravo zato će tek krenuti rasprave o detaljima nove odluke. Ipak, ono što se čini jest da će službeno utakmice trajati 90 minuta, ali će suci imati nalog produžiti ih točno za onoliko koliko je vremena utrošeno neigranjem.

Kako god, novitet stiže već na Svjetskom prvenstvu u Kataru!

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay