Apolitični

Usred pustopoljine rađa se projekt od 500 milijuna eura, skuplji od Pelješkog mosta!

Vjetroelektrane Lički Medvjed, koji tvrtka Green Trust priprema zajedno s njemačkim partnerom, tvrtkom Enercon, u okolici Otočca, investicija je vrijedna 500 milijuna eura i najveći je takva u Hrvatskoj, piše Jutarnji.

– Osim što će donijeti nova radna mjesta, Vjetroelektrana Lički Medvjed planira i direktno pomagati lokalne održive projekte i inicijative, kazali su predstavnici tvrtke Green Trust te pojasnili kako planiraju osnovati fond koji će s iznosom od 200 tisuća eura godišnje podupirati lokalne održive projekte koji imaju za cilj poboljšanje gospodarskih, socijalnih i ekoloških uvjeta života.

Nadalje, istaknuli su kako će gradnja vjetroelektrane donijeti poboljšanje infrastrukture na području Otočca i okolnih mjesta, s obzirom na to da će za realizaciju projekta biti potrebno izgraditi 25 kilometara ceste te investirati u gradnju nove visokonaponske mreže – prezentirali su investitori predsjedniku Milanoviću.

Green Trust je međunarodna konzultantska tvrtka za održivu energiju sa sjedištem u Nizozemskoj, a u Hrvatskoj je aktivna od 2017. godine. Njemački proizvođač vjetroagregata Enercon je proizvođač vjetroagregata od 1984. godine.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay