Apolitični

Uspon na Kamešnicu biciklom

Biciklisti i u vruće i sparne dane ne miruju. U organizaciji Općine Otok i Biciklističkog kluba Vlaji održana je sportska manifestacija u brdskom biciklizmu „Uspon na Kamešnicu”.

„Uspon na Kamešnicu” zapravo je zahtjevna utrka u MTB-u u kojoj su biciklisti za cilj imali savladati stazu dugu 17 km, s visinskom razlikom od 950 metara. U poslijepodnevnim satima utrka je startala iz centra Otoka, a cilj je bio na planini Kamešnica.
U kategoriji do 25 godina najuspješniji je bio Neven Jabuka iz BK MERDIANA KAMEN, koji je bio i ukupni pobjednik 1. MTB RACE KAMEŠNICA UPHILL.
Drugi kroz cilj je prošao predstavnik BK NIL-TEH-a Muhamed Liha iz Bihaća (BiH), a treći je bio Mateo Franković.

„Uspon na Kamešnicu” – za hrabre


U kategoriji od 25 – 40 godina prvak je Irvin Hušić iz BK CAZIN (BiH). Drugi je bio predstavnik BK ORLOV KRUG Tomislav Barešić, a treći je bio njegov klupski kolega Karlo Petković.U kategoriji 40+ najbolji rezultat ostvario je Jorgen Huybrechts iz BK KAIROS. Pratili su ga na drugom mjestu Ivica Cvitković iz BK VLAJI Sinj te na trećem mjestu Dragan Nevistić iz BK KAIROS.
U kategoriji ljepšeg i nježnijeg spola najbolja je bila Ljuba Maja Ena iz BK FAUS.VR koja je najbrže pedalirala i pokazala sjajnu spremnost. Tik uz nju su bile Maja Perinović i Josipa Šintić iz BK ZADAR.
Natjecatelji koji su osvojili prva tri mjesta u kategorijama nagrađeni su medaljama i novčanim iznosima, a svi skupa su nastavili ugodno druženje uz hladne napitke i domaća jela.