Apolitični

USPJEŠNO ZAVRŠENI PREGOVORI, HGSS DOLAZI U RUDU

USPJEŠNO ZAVRŠENI PREGOVORI, HGSS DOLAZI U RUDU

NH RUDA u posljednja dva mjeseca je vodila pregovore i dogovore s HGSS- (Hrvatskom Gorskom Službom Spašavanja). Naš cilj je bio stupiti u kontakt s HGSS i predložiti im da nas posjete u Rudu. Cilj smo bazirali na edukaciji djece OŠ Kamešnica u Rudi i ostalih mještana.

HGSS je imao sluha za naš poziv i rado su se odazvali našem pozivu. Te smo morali pripremiti ostalu dokumentaciju i odobrenje ravnatelja Miroslava Jukića OŠ Kamešnica Otok. Kada smo im prezentirali našu ideju i plan, nije bilo nikakve dileme.

Sve informacije na našoj stranici NH RUDA

“USKORO DONOSIMO TOČAN DATUM I SAT ODRŽAVANJA EDUKACIJSKOG PROGRAMA HGSS U ŠKOLI U RUDI”

ZAŠTO HGSS?

-Zašto smo baš htjeli HGSS?

-Pitanje je vrlo jednostavno zašto smo baš htjeli HGSS.

Ruda ima zanimljiv geografski položaj. Unutar svojih granica nalazi se planinski i brdoviti položaj, te veliki kanjon u kojem se smjestilo izvorište rijeke Rude. Ta lijepa priroda ima i drugu stanu priče i krije velike opasnosti. Planina, brda i rijeka su jako opasni ako ih ne shvatimo ozbiljno. Kriju se i opasne životinje od kojih su neke opasne i po cijenu života.
I tu se stvorila idea da se dovedu stručne osobe, kako bi svojim znanjem i iskustvom podučili našu djecu.

I tko ima bolji i stručniji od tima HGSS, sa puno iskustva i znanja o prirodi poput naše?

Stupili smo sa njima u kontakt i zamolili ih da nam dođu u Rudu i održe predavanje o opasnostima koji vrebaju u našoj okolici. Te će nakon predavanja na školskom igralištu odraditi vježbu spašavanja unesrećenih i ozljeđenih osoba.

Ukratko bi bilo to. Neke detalje ćemo ostaviti kao iznenađenje.

POZIVAMO VAS SVE, OVA JE ŠKOLA DOBRA I ZA ODRASLE OSOBE.

NH RUDA uvijek uz RUDU.