Apolitični

Uspješno uzgojena ugrožena vrsta koralja

Centar za spašavanje koralja na Floridi posljednjih je tjedana uspio uzgojiti stotine novih koralja koji pripadaju vrsti kaktusnog koralja u objektu od 185 kvadratnih metara.

Znanstvenici su uspješno uzgojili ugroženu vrstu koralja u sklopu projekta za koji se nadaju da će obnoviti oštećene koraljne grebene uz obalu Floride kojima prijeti relativno nova bolest, objavila je u četvrtak organizacija za spašavanje koralja.

Grebeni na Floridi i na Karibima suočavaju se sa rastućom prijetnjom uništenja zbog bolesti koja lišava koralje njegove boje i na kraju dovodi do odumiranja.

Centar za spašavanje koralja na Floridi posljednjih je tjedana uspio uzgojiti stotine novih koralja koji pripadaju vrsti kaktusnog koralja u objektu od 185 kvadratnih metara u kojem se nalazi ukupno 18 vrsta floridskih koralja koje su ugrožene bolešću.

Postoji potencijal za razmnožavanje tih koralja… na razini da biste mogli vratiti neke od ovih koralja u divljinu. I postoji potencijal da se spasi vrsta, rekao je Justin Zimmerman, voditelj centra za spašavanje koralja na Floridi.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay