Apolitični

Uspješna „Noć kazališta” u Kaštelima

Prošli vikend bio je obilježen kulturnom manifestacijom na nacionalnoj razini, pa je i ove godine bio posvećen kazalištu. Tako je na nešto manje od 80 lokacija u Hrvatskoj obilježena Noć kazališta, prilikom čega se izvelo 125 različitih predstava, a među njima su dvije imali priliku odgledati i Kaštelani u organizaciji Kaštelanskog kazališta.
Noć kazališta obilježava se sedmu godinu za redom, s ciljem promocije kazališne umjetnosti i postavljanja na poziciju koja joj pripada u svijetu umjetnosti i društvenom životu, a Kaštelansko kazalište, koje se ove godine uključilo po četvrti put, ušlo je u manifestaciju pod sloganom „Bitni ili Nebitni”.
– Svake godine trudimo se ponuditi raznovrstan program kako bi dodatno produbili odnos kazališta i publike – kazali su u Kaštelanskom kazalištu.
A njihov program ove se godine sastojao od predstave namijenjene najmlađima, pod nazivom „Dvije sretne sove” u režiji Ljiljane Garbati, koju su izveli članovi KUD-a „Karol Wojtyla” te predstave „Mali princ” u režiji Joška Grgina i Nataše Pavlov, koju su odigrali glumci Kaštelanskog kazališta.
Nakon predstave fotograf Ante Majić pripremio je izložbu fotografija o nastanku predstave „Mali princ”, a druženje se nastavilo uz akustični jam session u kojem su sudjelovali članovi i prijatelji Kaštelanskog kazališta.
Čestitamo Kaštelanima na promociji kulture i kazališta svog kraja.
Više u kategoriji: Kultura
Izvor: kastela.org
Foto: Ante Majić i Hrvoje Svalina
D. Šabić, mag. nov.