Apolitični

Uspješan Dječji festival „Glas Poljica”

U sklopu Dugoratskog ljeta, a pod pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Dugi Rat, a u organizaciji udruge „Vjernost” i Gorana Mladina, dugoratskog popularnog glazbenika rockera i „Garifula”, na prepunom gledalištu na Poljičkom trgu okupilo se staro i mlado, poglavito veliki broj stranih gostiju i kao rijetko kada velik broj djece, održan je 15 tradicionalni Dječji festival „Glas Poljica”.

Spektakl je to kojeg za Dugoračane i Poljičane ne treba posebno isticati, pogotovo što smo željni ovakvog kulturno-zabavnog života.

Dječji festival „Glas Poljica”

 

Na ovogodišnjem festivalu nastupilo je 15 izvođača programa čije pjesme su od ocjenjivačkog suda (dr. Igor Papić, prof. Luka Lukačević, Stefan Bresela, Goran Mladin i Ivica Čosić), svi glazbenici, a odlučili su se za tri najbolje pjesme: Prva nagrada žirija dobila je Nika Tomasović — All I ask from you, druga nagrada žirija – Kornelija Petak – Natbush City Limits, a treća nagrada žirija pripala je- Gabrijeli Brajčić – Think.


– Prvu nagradu publike osvojila je Željka Rodić i Ivan Zemunik – Prsti zapleteni, druga nagrada publike – Lucija Smajo, Lana Rubelj, Monika Jukić i Flora Bašić – Probudi me, a treću nagradu publike — Gabriela Brajčić – Think. Bilo je lijepo i ungodno  pratiti još jedno glazbeno izdanje dječijeg festivala „Glas Poljica”.