Apolitični

Uskoro splitska manifestacija Praznik cvijeća

Uskoro splitska manifestacija Praznik cvijeća

Tradicionalna splitska manifestacija Praznik cvijeća po prvi puta održava u organizaciji Udruženja obrtnika Split.

Naime, poznato Vam je da se radi se o jednom od najvažnijih događaja u Gradu Splitu, s tradicijom i ugledom kakvim se malo koji događaj može podičiti. Praznik cvijeća je kao takav odavno prepoznat, ne samo od strane građana grada Splita, nego i od strane brojnih drugih posjetitelja, te se na njemu svake godine okupe brojni renomirani domaći i strani izlagači, kao i proizvođači cvijeća, među kojima i cvjećari iz brojnih udruženja obrtnika. Prošle godine, primjerice, izlagali su predstavnici udruženja obrtnika iz Zagreba, Varaždina, Siska, Osijeka, Koprivnice, Brača, Hvara, Kaštela i Splita. O važnosti Praznika cvijeća dovoljno govori podatak da se svake godine organizira u vrijeme Sudamje – dane kad se slavi Sveti Duje, zaštitnik grada Splita. Splitski cvjećari do sada su sudjelovali u organizaciji Praznika cvijeća kroz Sekciju cvjećara Udruženja obrtnika Split, slijedom čega je Udruženje obrtnika Split godinama bilo suorganizator manifestacije, a ove godine po prvi puta dobili smo priliku biti organizatorima ovog iznimno važnog događaja, čime se konačno ostvarila višegodišnja težnja naših cvjećara.

Svakako želimo naglasiti da je preuzimanje organizacije Praznika cvijeća izuzetno važno za obrtništvo grada Splita u cjelini jer se radi o projektu koji ima potencijal da se u njega s vremenom uključe i obrtnici drugih struka, te da s vremenom jedna takva tradicionalna manifestacija postane svojevrsni splitski obrtnički sajam, naravno prvenstveno oslonjen na svoju prvotnu bit – cvjećarstvo!

Praznik cvijeća ove godine održava se u periodu od 5. do 7. svibnja, i to po prvi puta u Galeriji umjetnina Split, Strossmayerovom perivoju (tzv. parku Đardin) u Splitu i obližnjem prostoru uz iste lokacije. Osim nas, u organizaciji sudjeluju i PARKOVI I NASADI d.o.o. kao suorganizator, a pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Turistička zajednica grada Splita. Napominjemo da će se i ove godine u sklopu Praznika cvijeća održati florističko natjecanje, i to 5. svibnja u atraktivnom prostoru atrija Galerije umjetnina Split i Đardinu.

Ovim putem pozivamo Vas na konferenciju za novinare na kojoj će se predstaviti novi koncept organizacije Praznika cvijeća za ovu godinu, a na kojoj će sudjelovati predsjednik Udruženja obrtnika Split Vilim Bujević, direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić i direktor Parkova i nasada d.o.o. Zoran Barac. Konferencija se održava u utorak, 11. travnja, u 10 sati u Strossmayerovom perivoju (tzv. parku Đardin), a za sve detaljnije informacije možete kontaktirati tajnicu Udruženja obrtnika Split Katarinu Mimicu, tel. 021 345 333, mob. 095 644 5525.