Apolitični

Uskoro rekreativna mountain bike utrka XCM Trogir 2016

Još se u minutama broji do održavanja rekreativne mountain bike utrke XCM Trogir 2016 – 2 Islands on 2 Wheels u organizaciji BK Kairosa, čiji članovi pozivaju sve željne adrenalina i dobre zabave da se prijave i sudjeluju na ovom sportskom susretu koji će se održati 28. svibnja sa startom na trogirskoj rivi.

-Sve je spremno za prvi start – nadamo se da si spreman i ti!, poručuju iz Biciklističkog kluba Kairos i dodaju: „Iza tebe kula Kamerlengo, desno jahte i jedrilice, lijevo stara jezgra grada Trogira, a pogled usmjeren naprijed na otok Čiovo kojim prolazi staza, duga 35 km, kroz njegove najljepše dijelove. Imamo sve što druge rekreativne utrke imaju, ali nitko nema ono što mi imamo. Osiguran je bogat zabavni program prije i poslije rekreativne utrke. Požuri i prijavi se jer je broj startnina ograničen, a nagrade su kakve se ne dijele na rekreativnim biciklističkim utrkama.”


Kotizacija je 150 kn za sve kategorije, a uplata se vrši na portalu Entrio.hr i na sam dan rekreativne utrke u prijavnom centru pored starta.
Glavna nagrada je sedam dana za dvije osobe u raju za bicikliste u austrijskim Alpama.
– Ova utrka je prepoznata od grada Trogira i Turističke zajednice Trogira s ciljem da se u predsezonskom razdoblju razvijaju i organiziraju razne manifestacije. U okviru nekoliko sajmova koji će u jednom dijelu vratiti ugođaj srednjovjekovnog Trogira i Dana Kairosa, dogodit će se i ova utrka zanimljivog naziva „Dva otoka na dva kotača” za koju očekujemo veliki broj prijava i domaćih i stranih natjecatelja, poručio je zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović i dodao kako je financijski iznos rezerviran kroz razne donacije i proračunska sredstava oko 100 tisuća kuna. Pola iznosa će se uložiti u nagrade, a dio novca namijenjen je za jednu od humanitarnih udruga koja djeluje u gradu Trogiru.
Prijavite se na vrijeme i sudjelujte u trogirskoj športsko-humanitarnoj biciklističkoj utrci.

Izvor i foto: trogir.hr,bicikl.com