Apolitični

Uskoro kalendar s receptima autentičnih šibenskih slastica

Autentične šibenske slastice, kakve su nekoć spremale naše bake, predstavljene su danas u atriju Muzeja grada Šibenika. Prezentaciju je organizirala udruga „Hrvatska žena” u sklopu programa obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena Šibenika.

„Kultura prehrane jedna je od važnih tradicija našeg grada, ona govori kakvi smo nekoć bili, ne samo što smo jeli. Drago mi je što na ovaj način obnavljamo najbolje šibenske tradicije“, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice Ivica Poljičak te se posebno zahvalio udruzi „Hrvatska žena” na trudu i doprinosu.

Kalendar s receptima autentičnih šibenskih slastica

Do konca prosinca udruga „Hrvatska žena” izdat će poseban kalendar u kojem će biti prezentirano 12 originalnih recepata šibenskih slastica.

„Smatramo da svaki građanin ovog grada na svoj način može doprinijeti obilježavanju ove važne obljetnice. Mi smo se odlučile na kolače, odnosno napraviti kalendar tradicionalnih šibenskih slastica. U kalendaru će biti recepti za izradu šibenskih rafiola, kotunjate, mandulata, šibenskih kroštula, galetina, medenjaka, amareta, puslica od bajama, favete, kuglica od smokava i krokantina“, rekla je Zdravka Najev iz udruge „Hrvatska žena“.

Pomoć pri izradi kalendara udruzi su pružili djelatnici Muzeja grada Šibenika, Željko Krnčević i Marija Krnčević Rak.
Podsjetimo, Udruga „Hrvatska žena” osnovana je 1993. godine za vrijeme Domovinskog rata te se bavi humanitarno-karitativnim radom.