Apolitični

USB Audio Player PRO – audiofilski glazbeni reproduktor za one koji koriste DAC uz svoj smartfon

Aplikacija za slušanje glazbe na pametnim telefonima definitivno ne nedostaje, no ponuda onih koji znaju iskoristiti DAC priključen na Android telefon i tako ponuditi višu razinu kakvoće zvuka, znatno je manje. Ovo je vjerojatno najpoznatiji reproduktor upravo namijenjen audiofilima…

Naime, dobro je poznato da Androidov audio sustav može isporučiti maksimalno 16-bit/48kHz pa samim time priključeni DAC dobiva procesirani zvučni zapis smanjene kvalitete, dok ovaj reproduktor nudi vlastiti upravljački program koji u potpunosti zaobilazi ta ograničenja te može priključenom DAC-u ponuditi do maksimalno 32-bit pri 384kHz.

Osim toga, da bi istinski ljubitelji visokokvalitetnoga tona bili dodatno zadovoljni, USB Audio Player PRO ima podršku za MQA (Master Quality Authenticated). Jednako tako, neki Android telefoni dolaze s ugrađenim HiRes audio čipom, a i tu im ovaj reproduktor može poslužiti i osigurati im da ga mogu iskoristiti i opet zaobići ograničenja samoga Androida.

Dakako, tu je i niz drugih mogućnosti uobičajenih za audioreproduktore, a to znači da USB Audio Player PRO bez imalo problema može postati osnovna i jedina aplikacija za uživanje u glazbi na pametnom telefonu bez obzira ima li se DAC ili ne.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay