Apolitični

Uređenje doma u dvoje – ONA vs. ON

Došlo je i to doba – odlučili ste za zajednički život sa svojom boljom polovicom. Napokon imate priliku srediti stan po svom ukusu. Ili možda ipak nemate? Što ako se vaš ukus, a velika vjerojatnost je da je upravo tako, bitno razlikuje od onog koji ima vaš partner? Kako pomiriti naizgled nepomirljive razlike muškog i ženskog načina razmišljanja? Ako želite ugodan prostor koji će biti odraz vas kao para, vjerojatno ćete i sami prvo pomisliti na ono najočitije – kompromis i dobra komunikacija rješenje su za sve probleme.

Bilo da se prvi put susrećete s uređenjem vlastitog doma ili već imate iskustva u tome, dobar početak bi bio vidjeti s čime zapravo raspolažete – imate li postojeće komade namještaja koje možete iskoristiti, hoćete li ih zadržati ili ne i koje da, a koje ne. Tako ćete znati imate li temelje na kojima možete graditi zajednički stil. Jedan od načina na koji biste mogli bolje upoznati želje vašeg partnera, ali i bolje prezentirati svoje, jest da pronađete nekoliko primjera interijera koji odgovaraju vašoj zamisli budućeg doma te ih zajednički prokomentirate. Koje stvari možete tolerirati, a koje ne dolaze u obzir?

Ako možete, svakako zajednički obavljajte kupnju namještaja, biranje pločica, materijala, boja… S različitim pogledima na stvari vjerojatno ćete vidjeti širu sliku i donijeti bolje odluke jer, ipak, ne kaže se uzalud – dvije glave su pametnije od jedne.

Iako ideja doma iz kataloga ponekad zna biti veoma privlačna, ne zaboravite da je poanta ipak u tome da se u svom prostoru osjećate kao svoj na svome, a to ćete najbolje postići pomoću osobnih detalja. Razmotrite koje stvari predstavljaju posebnu važnost za vas kao par i kao individue i kako ih možete uklopiti u vaš novi prostor. Bilo da ih već posjedujete ili ćete ih kupiti ili možda čak i izraditi sami zajedničkim trudom, vašem domu će dati notu jedinstvenosti i u vama buditi lijepa sjećanja svakim pogledom na njih.

Za kraj, ne zaboravite – donošenje odluka i kupovanje bi trebalo biti zabavno, radite na tome zajedno, ovo može biti prilika da se dodatno zbližite i još bolje upoznate! Evo nekoliko naših prijedloga za inspiraciju…

Više u: život, arhitektura
M. Konstantinović, mag. ing. arh.