Apolitični

Upoznajte najljepše muzeje na svijetu

U znak poštovanja prema ovim velikim zgradama i vrijednosti koju predstavljaju, predstavljamo vam izbor nekih od najatraktivnijih muzeja koji su rasprostranjeni širom svijeta i koje uistinu vrijedi posjetiti. Ovo su najljepši muzeji na svijetu vrijedni vašeg posjeta.

The Niteroi Contemporary Art Museum, Brazil

Muzej je nastao kao rezultat suradnje istaknutog brazilskog arhitekta Oscara Niemeyera i građevinskog inženjera Brune Contarinija.

Musée d’Orsay, Pariz

Ova gigantska zbirka impresionističkih i postimpresionističkih remek-djela, ujedno je i najveća zbirka takvih djela na svijetu i nalazi se u nekadašnjoj željezničkoj postaji.

Muzej moderne umjetnosti, New York

Poznata u svijetu kao MoMA, staklena zgrada Midtown, dizajnirana u Yoshio Taniguchijevskom stilu koji je ostavio svoj upečatljiv trag u ovoj građevini, sadrži jednu od najutjecajnijih kolekcija moderne umjetnosti na svijetu.

Prirodoslovni muzej, London

Iako milijuni posjetitelja svake godine posjećuju londonski Prirodoslovni muzej, mnogi propuste primijetiti ljepotu same zgrade.

Muzej Louvre, Pariz

Drevni muzej nudi tri ture od 360 stupnjeva kako bi posjetitelji uspjeli pogledati nekoliko izložbi poput egipatskog krila.

Guggenheim Bilbao, Bilbao

Ova zgrada Franka Gehryja, koja je univerzalno cijenjena kao jedna od najvažnijih građevina s kraja 20. stoljeća, bila je iznimno rijetka građevina, a doživjela je uspjeh i kod kritičara, ali i među masama.

Cijeli članak, fotogaleriju i više o muzejima možete pronaći na: journal.hr

Image by Rainhard Wiesinger from Pixabay