Apolitični

Upoznajte Miach, novu ‘it’ djevojku domaće glazbene scene

Njezine pjesme na YouTubeu broje stotine tisuća pregleda, ostvarila je suradnju s jednim od najpopularnijih domaćih glazbenika, a njezin hit je pokorio radio postaje… i sve to u godinu dana! Kratka je ovo priča o glazbenici Miach.

Riječ je o mladoj Zagrepčanki Miji Čičak, koja je svoje prve glazbene korake započela kao osmogodišnjakinja. Njezina prva autorska pjesma 23 32 svjetlo dana je ugledala u studenom 2021. godine.

Tekst pjesme, koju je napisala u suradnji s Vlahom Arbulićem, referira se na sretnu mladenačku ljubav zaštićenu anđeoskim brojem 2332. Spomenuta pjesma danas broji preko 100 tisuća pregleda, što je vrlo impresivna brojka za jednu glazbenicu na samom startu karijere.

U kratkom periodu od objave prvog singla uslijedila je i objava njezinog EP-a Između nas, na kojem su se našle četiri nove pjesme ljubavne tematike. Među njima se istaknula NLO, pjesma koja je po objavljivanju “uletjela” na trending listu te koja danas broji 237 tisuća pregleda. Inspiraciju za pjesmu pronašla je u filmu Ljudi u crnom, a obilježila ju je i suradnja s Hiljsonom Mandelom. Našeg razgovora s jednim od pionira žanra trapa u Hrvatskoj možete se prisjetiti ovdje.

Cijeli članak možete pročitati na: journal.hr