Apolitični

Upoznajte Hvar na biciklu: prezentacija novih promotivnih materijala za aktivni turizam

Ovog tjedna održat će se prezentacija „Image brošure otoka Hvara”, „Biciklističke karte otoka Hvara” i promocija centralne cikloturističke web stranice www.dalmatia-bike.com koja će biti u Hvaru u prepoznatljivoj Loggi u petak, 8. travnja s početkom u 11:30.
Za predstavnike medija i sve zainteresirane organiziran je polazak iz Splita u 8:30 h trajektom za Stari Grad, a povratak iz Starog Grada je u 17:30 h. Za novinare će biti organiziran transfer Stari Grad – Hvar – Stari Grad, potvrđuju iz organizacije.
Vožnja biciklističkim stazama idealna je prilika za upoznati burnu i dugu povijest Starog Grada i otoka Hvara uopće. Vozeći se selima kroz Dol, Vrbanj, potom po Starogradskom polju, inače uvrštenom na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine, pa onda uz dodatnu motivaciju i snagu do vrha sv. Nikole, ujedno i najvišeg vrha na otoku Hvaru, pravi je adrenalinski izazov za sve bicikliste, a za one koji pak više vole pješačiti pripremljene su prikladne eko pješačke staze. Pridodamo li tome ugodno proljetno vrijeme, nesumnjivo će biti jako puno zainteresiranih koji će na svoja dva limena kotača (ili pješice) obići najsunčaniji hrvatski otok.

Više u kategoriji: Turizam
Izvor i foto: dalmatia.hr
D. Šabić, mag. nov.