Apolitični

UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja

To izvješće UNWTO je pokrenuo na početku pandemije, prateći mjere za putovanja poduzete u 217 odredišta u svijetu.

Napominjući kako je primjetno da se u svijetu smanjuje broj destinacija zatvorenih za međunarodni turizam, iz UNWTO-a ocjenjuju da je ukidanje ograničenja putovanja ključno i za poticanje turizma, ali i šireg oporavka od socijalnih i ekonomskih utjecaja pandemije.

Novo izvješće UNWTO-a tako pokazuje da su od 1. studenoga 152 odredišta ublažila ograničenja međunarodnog turizma, u odnosu na njih 115 s početka rujna.

Po svjetskim regijama, izvješće UNWTO-a o ograničenju putovanja pokazuje da Europa i dalje prednjači u ukidanju ili ublažavanju ograničenja, nakon koje slijede Amerika, Afrika te zatim i Bliski istok, dok su Azija i Oceanija i dalje regija s najmanje ublaženih ograničenja putovanja i potpunijim zatvaranjem granica za međunarodni turizam.

UNWTO iznova naglašava važnu ulogu koju vlade mogu imati u ponovnom pokretanju turizma, iznoseći i da su od deset najvećih tržišta-izvora turizma, četiri (s kojih dolazi 19 posto svih globalnih odlaznih putovanja) izdala smjernice odnosno savjete protiv svih nebitnih međunarodnih putovanja.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay