Apolitični

United Grupa ulaže u Marquee TV − globalni specijalistički streaming servis za umjetnost i kulturu

Marquee TV ima misiju povezati globalnu publiku s umjetnošću i kulturom gdje god se nalazili, a dostupan je izravno u trgovinama aplikacija i na glavnim TV platformama.

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, u sklopu koje posluje telekom operator Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1Nova TVDoma TV i portal DNEVNIK.hr, najavila je novo strateško ulaganje u Marquee TV, globalni specijalistički streaming servis za kulturu i izvedbene umjetnosti.

Investicija u iznosu od 6,7 milijuna funti financirana je od strane dvaju ulagača s namjerom da ubrza nadogradnju i globalno uvođenje platforme Marquee TV. Vodeća svjetska usluga streaminga izvedbenih umjetnosti, prozvana “Netflixom za umjetnost”, pokrenuta je 2018. te ima pretplatnike u više od 100 zemalja.

Zahvaljujući ulaganju United Grupe sa sjedištem u Nizozemskoj i međunarodne medijske tvrtke Viasat World, ponuda Marquee TV-a bit će značajno unaprijeđena te će ubuduće uključivati više originalnih i ekskluzivnih sadržaja, naročito onih koji podržavaju najupečatljivije nove talente. Marquee TV također će se pokrenuti na glavnim platformama diljem svijeta te će nadograditi svoje aplikacije novim značajkama, čime će ispuniti obećanje dano ljubiteljima umjetnosti i kulture da će postati njihov vjerni pratitelj.

Marquee TV nudi najbogatiji spoj plesa, baleta, opere, kazališta, klasične glazbe i dokumentarnih filmova – od suvremenih do klasika. Dostupan izravno u trgovinama aplikacija i na glavnim TV platformama, Marquee TV ima misiju povezati globalnu publiku s umjetnošću i kulturom gdje god se nalazili.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Zimo