Apolitični

Unekim kulturama bebe ne nose pelene, u nekima je OK kad su gladni, otkrijte neobične prakse odgoja beba po svijetu

U Koreji se djecu uči jelu kao da je to životna vještina, a kao i u brojnim drugim kulturama, vjeruje se kako je u hrani najbolje uživati u društvu. Zbog toga ih tamo uče čekati i izdržavati glad sve dok se ne okupi cijela obitelj kako bi sjeli i jeli. Rezultat? Većina njih ima bolje prehrambene navike, a imaju znatno nižu stopu pretilosti od ostatka svijeta.

U Japanu, da ne bi dijete razmazili, ne postoji praksa da roditelji spavaju u istoj sobi, a kamoli u istom krevetu s djetetom. Od samog rođenja bebe se stavljaju u posebnu sobu, a dolaze im kad plaču kako bi ih utješili i ponovno odu. Japanci naprosto vjeruju kako je važno djetetu osigurati sve, ali mu i omogućiti da razvija svoje samopouzdanje i neovisnost. 

U velikom dijelu Afrike, uključujući Keniju i Demokratsku republiku Kongo, ženama je normalno darivanje svog mlijeka. Smatra se sramotom da takvo mlijeko propada ako ga netko ima viška, a u cijeloj priči nema veze je li dojilja rođakinja, prijateljica ili potpuna strankinja. Mlijeko za dojenje je samo to – mlijeko za bebe.

Cijeli članak i sve ostale odgojne metode možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay