Apolitični

“Uncharted” nadmašio očekivanja! Novi #1 u kinima ostvario najbolji vikend rezultat godine!

Očekivanja od ekranizacije planetarno popularne serije video igara bila su velika i ako je suditi po prvim rezultatima ovaj avanturistički spektakl sa Tomom Hollandom i Markom Wahlbergom ne samo da ih je u potpunosti ispunio već uvjerljivo i nadmašio.

Naime u prvom vikendu prikazivanja u Americi Uncharted je zaradio 51 milijun dolara unatoč prvim projekcijama koje su predviđale otvaranje u rangu 30-ak milijuna dolara. Time je film ostvario najbolje kino otvaranje u 2022. godini i to u najkompetitivnijem kino vikendu nakon dugo vremena.

Uncharted je protekli vikend započeo sa prikazivanjem i u većini ostatka svijeta, pa tako i Hrvatskoj. U prva četiri dana prikazivanja u domaćim kinima pogledalo ga je 17.530 gledatelja čime je za taj period to uvjerljivo najgledaniji film.

Internacionalno ostvarena zarada iznosi 88 milijuna dolara čime je gledajući globalno tek na startu svoje kino distribucije Uncharted prešao ukupnu zaradu od 139 milijuna dolara! Time će, već sada je sasvim jasno, postati jedan od najprofitabilnijih kino naslova godine.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Courtesy Of Sony Pictures